VoCASA Heren1 pakte woensdagavond een belangrijke winst op Zaanstad!

Twee keer kwamen de paarse mannen op achterstand, maar twee keer poetsten ze die weg.
In de beslissende 5e set was daar alsnog de winst. Een close 18-16 finish, maar dat maakt niet uit.

De meeste punten blijven in Nijmegen.

VoCASA HS 1 – Zaanstad HS 1 : 3 – 2
(17-25, 25-18, 21-25, 25-22, 18-16)

De laatste 2 punten in 5e set:

Meer punten gewenst

De 3-2 uitslag levert VoCASA 2 punten op in de competitie, maar het gat naar de plaatsen voor de kampioenspoule is nog groot.
VoCASA staat nu op plek 8. Positie 7 is eind februari nodig voor plaatsing in de kampioenschapspoule.
Taurus staat nu op die plek met 2 punten voor. VoCASA wil dat gat de komende 6 duels dichten.
Het team zal ook Zaanstad en SSS (beide één punt minder) nog onder zich moeten houden.

Joosten: “meer zal er niet in”

,,Zo’n verloren punt kan straks cruciaal zijn voor handhaving”, baalde Joosten na de nipte overwinning in een reactie naar De Gelderlander.

De trainer telde echter ook zijn zegeningen, want het had in hun eigen sporthal ook erger af kunnen lopen voor zijn ploeg.
VoCASA had in de eerste set geen antwoord op een sterk spelend Zaanstad, draaide de wedstrijd om maar verzuimde om in de derde set een voorsprong van drie punten over de streep te trekken. VoCASA vocht zich via een sterke vierde set en een hectische slotset met matchpoints aan beide kanten alsnog naar de zege.

,,Ik denk dat er voor ons niet meer inzat”, analyseerde Joosten. ,,Het was niet op alle vlakken goed, we misten aanvallend de power en we sloegen niet op de juiste momenten toe. Maar we hebben er wel hard gewerkt.”

Aankomende zaterdag speelt VoCASA uit bij RECO Zevenhuizen.
Zaanstad krijgt Taurus op bezoek en Advisie-SSS ontvangt Lycurgus in Barneveld.