Februari 2022: Coronaprotocol  VoCASA-hal Nijmegen

Vanaf 25 feb. 2022 vervallen de corana-maatregelen

Sinds 25 januari zijn alle volleybal activiteiten weer opgestart.
Het Coranatoegangsbewijs (QR-code) controleren we nog bij de ingang tot 25 februari.

Vanaf 18 februari is de horeca is open tot 1.00u

Vanaf 25 jan. 2022 is sport weer open

Vanaf woensdag 25 januari gaat de volleybal weer volledig open.
De competitiewedstrijden starten weer. Publiek is weer welkom, maar Coranatoegangsbewijs is nodig (QR-code) en mondkapje bij lopen.

De horeca is open tot 22.00u

Van 15 t/m 24 jan 2022 : wel trainen, geen wedstrijden, geen publiek

Vanaf 15 januari mag er weer volop getraind worden. De competitie start nog niet (alleen eredivisie gaat door).
Onderlinge wedstrijden binnen de club zijn wel toegestaan.
Echter zonder publiek en de horeca blijft dicht.

28 nov t/m 14 jan. 2021 : avondklok

Van 28 november t/m 14 januari ligt alle avondsport stil (m.u.v. eredivisie).
De sporthal en kantine zijn gesloten vanaf 17.00u.

14 nov t/m 4 dec 2021 : geen publiek

Vanaf 14 november is 3 weken geen publiek op tribune toegestaan, conform de landelijke maatregel.
Met een aantal extra livestreams zullen we proberen de pijn van de fans te verzachten.

vanaf 6 nov 2021: QR toegangscontrole

Vanaf 6 november 2021 moeten wij de coronacheck QR-code vragen van alle bezoekers – sporters én publiek- van 18 jaar en ouder. Dat gebeurt bij de entree van de accommodatie. Als je geen geldige QR-code in combinatie met een legitimatie kan laten zien, mogen wij je geen toegang verlenen.
We volgen het landelijk protocol van NOC/NSF (4 nov 2021) .pdf

Voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers geldt dat zij geen coronatoegangsbewijs hoeven te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers met taken rond het veld.

vanaf 25 sept 2021

• publiek bij amateurwedstrijden en trainingen is toegestaan;
• alleen voor publiek bij Eredivisie-wedstrijden geldt dat een coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder;
• voor topsport competities geldt, dat vanaf 25 september de verplichte zitplaatsreservering vervalt.
• voor de sportkantines gelden de horecaregels. Ofwel, ook voor verblijf in Joop’s bar is het coronatoegangsbewijs nodig.

• Tijdens het sporten behoeven sporters geen 1,5 meter afstand te houden
• Kleedkamers en douches mogen gebruikt worden.
• Het is niet nodig materiaal te desinfecteren. Voorafgaand aan de training s.v.p. handen wassen of gebruik de desinfectie-flacons.

28 aug t/m 24 sept 2021

• Houd de RIVM-maatregelen in acht.
• Gezondheidscheck en registratie blijft verplicht.
• Tijdens het sporten behoeven sporters geen 1,5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening. Na het sporten is de 1,5 meter afstand houden wel verplicht.
• Wanneer er vanwege sportwedstrijden personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten, dragen personen vanaf 13 jaar een mondkapje.
• Wedstrijden zijn toegestaan. Iedereen mag spelen met andere clubs.
• Publiek bij professionele wedstrijden, amateurwedstrijden en trainingen is toegestaan, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter van elkaar zit.
• Voor wedstrijden en trainingen geldt dat indien placering/een vaste zitplaats niet mogelijk is, staan op een afgebakende plek is toegestaan met in acht neming van de 1,5 meter.
• Bij gebruik van het coronatoegangsbewijs (testen voor toegang) kan op de locaties extra publiek aanwezig zijn. Iedereen heeft dan een vaste zitplaats en er geldt een beperking van de beschikbare ruimte, namelijk: maximaal 2/3 van de capaciteit mag gebruikt worden.
• Indien VoCASA besluit om gebruik te maken van testen voor toegang, zal dit op social media en de website kenbaar gemaakt worden. Een toegangstest voor een coronabewijs is 24 uur geldig.
• Voor sportkantines gelden de richtlijnen voor de horeca. Een vaste zitplaats is verplicht. Dit mag ook aan de bar zijn. Bezoekers houden 1,5 meter afstand. De horecagelegenheid is verplicht om bezoekers te vragen zich te registreren en vooraf een gezondheidscheck te doen.
• Kleedkamers en douches mogen weer gebruikt worden.
• Het is toegestaan dat één of meer volwassen trainers aanwezig zijn bij trainingen van de jeugd. Trainers moeten wel de anderhalve meter in acht nemen, tenzij dat voor de sportbeoefening niet haalbaar is.
• Het is niet nodig materiaal te desinfecteren. Zorg wel voorafgaand aan de training dat handen goed gewassen of gedesinfecteerd zijn.

update 28 augustus 2021:

De komende weken zijn er diverse oefenwedstrijden van VoCASA teams in de VoCASA hal.  Publiek is welkom, echter zijn er wel wat regels.
Wij gaan nog geen QR-codes checken en nog geen plaatsten reserveren. Dat betekent dat iedereen welkom is, mits men zich houdt aan:
– gezondheidscheck, bij klachten thuis blijven
– handen desinfecteren bij de ingang
– naam,  datum en tijd en telefoonnummer inschrijven bij ingang
– op tribune en kantine 1,5 m afstand bewaren
– zitplaats innemen op tribune en kantine
Voor de start van de competitie vanaf 18 september zullen we nog berichten of we het noodzakelijk vinden om plaatsten te reserveren en/of QR codes te gaan checken.

update 5 juni 2021:

Er mag er vanaf deze week weer binnen getraind worden door iedereen.
Blijf de aanwijzingen in de zaal volgen en de standaard landelijke corona-maatregelen.

update 16 februari 2021:

Restant Competitie geschrapt.
Als gevolg van de geldende coronamaatregelen tot en met 2 maart, heeft de Nevobo besloten de resterende wedstrijden voor de niveaus Topdivisie en lager uit de kalender te halen. “We halen nu deze drie tot vier wedstrijden uit de kalender, zodat we ruimte maken voor teams om zelf oefenwedstrijden te plannen. Zo kunnen ze zelf bepalen tegen wie ze zouden willen spelen, in plaats van ‘vast’ te zitten in de planning die er ligt.”
De Eredivisie-wedstrijden gaan door, met een bekertoernooi van de Top-8 in het paasweekend.

update 8 februari 2021:

De lockdown van sporten wordt verlengd tot en met 2 maart 2021. Alleen de Eredivisie-wedstrijden gaan door.

update 12 januari 2021:

De lockdown van sporten wordt verlengt tot en met 9 februari. Alleen de Eredivisie mag doorgaan.
De huidige maatregelen blijven tot in ieder geval 10 februari van kracht, waardoor het helaas onmogelijk blijkt om de huidige competitie uit te spelen. Daarom is besloten dat er geen P/D plaatsvindt in Topdivisie en lager.

update 15 december 2020:

Tot en met 19 januari mag er niet binnen gesport worden. De VoCASA-hal gaat dicht gaat, net als alle andere hallen waar wij gebruik van maken.
Alle volleybalactiviteiten tot en met 19 januari liggen stil. Alleen de Eredivisie mag doorgaan. Heren 1 mag weer trainen.

update 19 november:
Terug kunnen naar de halve lockdown (situatie van 14 oktober):

 • Voor de Jeugd (t/m 17 jaar) verandert er niets. Die kunnen blijven trainen, zoals dat nu is afgesproken
 • Senioren (18 jaar en ouder) mogen trainen met per veld 4 personen op 1,5 meter afstand van elkaar.

update 4 november:
Voor trainingen wordt de groepsgrootte voor senioren voor de komende 2 weken teruggebracht van 4 naar 2 personen.

 • Voor de Sector Sportief (breedteteams en recreanten) worden alle trainingen de komende 2 weken stilgelegd.
 • Voor de Sector Prestatie (H1, H2, D1, D2, D3) geldt dat teams in overleg met de trainers bekijken wat er nog aan trainingen mogelijk is binnen de aangescherpte regels.
 • Voor de Jeugd (t/m 17 jaar) verandert er niets. Die kunnen blijven trainen, zoals dat nu is afgesproken

update 14 oktober:

 • Senioren (> 18 jaar) geen team-trainingen en wedstrijden vanaf 14 okt.
 • Jeugd (<=18 jaar) nog wel trainen maar geen wedstrijden.

Kleedkamers en douches gaan op slot. Deze maatregelen gelden voor minstens 4 weken.
aanvulling 18 oktober: 
voor trainingen in kleine groepjes (max 4 sporters per veld) blijven de zaaluren beschikbaar. Inroosteren via coach/trainer in overleg met TC en SES.

 update 29 sept 2020: Coronaprotocol  VoCASA-hal Nijmegen,

Spelers

training

 • Als je komt trainen, ga je vijf minuten voor de aanvangstijd door het keukentje langs de buitenmuur naar de achterkant van de zaal. Daar kun je eventueel vast de schoenen aantrekken e.d. Als je trainingsveld leeg is, ga je met je team naar het veld.
  Ben je te vroeg, dan kun je op de tribune wachten. Als je veld vrij is, neem je de trap bij de toiletten en via de spelersgang ga je door de eerste kleedkamer de zaal in.
 • Als je getraind hebt, verlaat je het veld via de kleedkamers. De trainer stop 5 minuten voor de eindtijd met de training. Dan verlaat je direct de zaal. Je doucht bij voorkeur thuis. Als het echt moet, dan kun je de douches gebruiken. Let op 1,5 meter afstand.
  Je trekt je buitenschoenen aan en je gaat via de spelersgang en de tussendeur naar buiten. Je mag niet op de tribune of in de gangen blijven hangen.

wedstrijden

 • Je komt in je wedstrijdkleding naar de hal, een kwartier voor de aanvangstijd. Je gaat de trap op naar de tribune. Als jouw veld nog niet vrij is, kun je op de tribune wachten. Is je veld vrij, dan neem je de trap bij de toiletten en ga je via de spelersgang door de eerste kleedkamer de zaal in.
 • Na de wedstrijd verlaat je de zaal direct (als je geen andere taak in de zaal meer hebt) via de kleedkamers. Je trekt je buitenschoenen aan en je gaat via de spelersgang en de tussendeur naar buiten. Je mag niet op de tribune of in de gangen blijven hangen.

Publiek

Publiek is niet toegestaan in de sporthal. De kantine is gesloten.

 • Ouders van kinderen (tot en met 17 jaar) mogen bij trainingen en thuiswedstrijden niet blijven kijken.
 • Ouders die hun kinderen naar uitwedstrijden brengen, horen bij de teambegeleiding en mogen wel blijven kijken.
 • Mag je blijven kijken maar sta je niet op het wedstrijdformulier, dan schrijf je bij binnenkomst in de hal je naam, email, telefoonnummer en dag en tijd op een formuliertje. Doe dit formuliertje in de groene bus. VoCASA bewaart de gegevens voor het geval de GGD deze nodig heeft voor een contactonderzoek. Na 2 weken worden deze gegevens weer vernietigd.

Looproute tribune

 • Je gaat via de trap in het halletje naar boven. Je kiest een plaats op een groene sticker op de tribune en daar blijf je verder zitten.
 • Na afloop van de wedstrijd verlaat je de tribune via de trap bij de toiletten. Je gaat via de spelersgang door de tussendeur naar buiten. Je mag niet op de tribune of in de gangen blijven hangen.

Uit-wedstrijden in andere sporthal:

Als je uit speelt, kijk dan op website van de ontvangende vereniging:

 • Kun je gebruik maken van de kleedkamers en/ of douches? (advies: thuis omkleden en douchen)
 • Waar je als team wachten vooraf aan wedstrijd?
 • vanaf 29 september zijn landelijk alle kantines gesloten en zijn wedstrijden zonder publiek

Na 20 okt :

 • Kun je gebruik maken van de kantine?
 • Mogen er toeschouwers naar binnen? Moet je bijv. reserveren?

Volg de aanwijzingen van looproutes, hygiëne zaken en maximum aantallen per ruimte !

Mondkapjes advies (NeVoBo, update 7 okt 2020)

Vanaf vrijdag 2 oktober geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes.

• Het mondkapje is geen vervanging van de overige maatregelen, zoals het houden van de 1,5 meter afstand en het niet yellen, zingen en schreeuwen in de zaal;
• Jeugdteams vanaf 13 jaar en hun begeleiders en seniorenteams dragen bij binnenkomst en bij vertrek van de accommodatie mondkapjes;
• Als teams starten met hun warming-up en tijdens de wedstrijd gaan de mondkapjes af;
• Wanneer je voor langere tijd op de spelersbank zit, is het advies ook op de bank mondkapjes te dragen;
• De coach hoeft geen mondkapje te dragen, om zo verstaanbaar te blijven bij het geven van aanwijzingen aan het team;
• Eventueel aanwezige lijnrechters, tellers en aanwezige jury houden hun mondkapje op;
• Zaalwachten en mensen die voor de organisatie in de hal zijn, houden hun mondkapje op;
• De scheidsrechters hoeven geen mondkapje op tijdens de wedstrijden.