Haaglanden VoCASA heren 1 30 november 2013Zoals voorspeld, ging het deze zaterdag sportief ‘hard tegen hard’ in de volleybalwedstrijd tussen Haaglanden en VoCASA Heren 1. Beide ploegen hadden hun laatste competitiewedstrijden gewonnen en beide ploegen werden afgelopen weekend uitgeschakeld in de beker en qua punten stonden teams niet ver uit elkaar. Veel om voor te spelen dus in deze wedstrijd.

Verslag en foto’s : Wolter Meijer.

Johan van Zelderen en Marnix Elbers begonnen deze wedstrijd met Jaapjan, Dennis, Arjan, Dicky, Gijs, Stijn en Torsten in de basis.

1e set
Het thuisspelende Haaglanden toonde bij de start van deze wedstrijd meer agressie en nam direct een voorsprong (2-0) die, doordat VoCASA niet in de wedstrijd leek te zitten snel werd uitgebouwd naar 9-5. Dennis bracht met een prima servicebeurt de stand op gelijke hoogte (9-9) en nu hielden beide ploegen elkaar qua stand in evenwicht, waarbij Haaglanden wel steeds op voorsprong kwam; 17-17. Bij 17-18 kwam VoCASA voor de eerste keer voor in punten en Haaglanden leek even aangeslagen; 18-20. VoCASA wist niet het normale spel op de volleybalvloer te brengen en moest toezien hoe Haaglanden met een mooie puntenreeks de eerste set via 22-20 en 24-22 uiteindelijk met 25-22 binnen wist te halen; 1-0.

2e set
Geert kwam in het veld voor Stijn en opgepept door de coaches begon VoCASA veel beter aan de tweede set; 2-7. Met goed spel werd de stand uitgebouwd naar 5-12, waarna een zwakke periode in deze set volgde en Haaglanden weer enigszins bij kon komen; 9-13. Met een goed geplaatste time-out bracht Johan van Zelderen het team weer op het juiste spoor en vanaf dit moment had de thuisploeg weinig meer in te brengen. Met rustig en gedegen spel liep VoCASA via 14-21 uit naar een overtuigende 16-25; 1-1.

3e set
Het team uit de tweede set bleef staan, maar begin zwak; 2-0. Gelukkig herstelde het spel van VoCASA zich snel en via 4-4 werd het 9-11. Haaglanden begreep dat het wat extra’s moest brengen wilde het nog wat maken van deze wedstrijd en met een uiterste krachtsinspanning wist het VoCAS bij te halen; 16-16. Vanaf nu golfde het spel op-en-neer waarbij met name VoCASA heel erg goede momenten afwisselde met periodes waarin onnodige fouten werden gemaakt. Via 18-21 werd het weer 21-21, maar toen kwam de echte kwaliteit van VoCASA naar boven en geroutineerd werd de set met 22-25 naar binnen gehaald.

4e set
Zou Haaglanden, dat in de derde set alles op alles had gezet nog terug weten te komen? VoCASA begon met dezelfde opstelling als in de 2e en 3e set en door vooral goed blokkeren kon Haaglanden niet meer bijbenen. Via 2-4 en 4-8 werd het 8-14 en in deze fase van de wedstrijd lukte bij VoCASA alles. Toch sloop er nog even wat gemakzucht in het spel van onze mannen en Haaglanden wist terug te komen tot 15-16. Johan en Marnix namen een time-out en dat betekende het definiteve einde van Haaglanden in deze wedstrijd. Met spel van hoog niveau werd de vierde en laatste set via 15-19 met 21-25 naar binnen geslagen; 1-3.

Met de winst in deze wedstrijd, die voor VoCASA qua niveau op en neer golfde, werden belangrijke punten in de wacht gesleept. VoCASA staat nu stevig op een uitstekende derde plek in de competitie en daar kunnen de staf, spelers en supporters trots op zijn. Als de ploeg nog iets meer rust in het spel weet te brengen, zonder nonchalant te worden dan behoort een hoge klassering aan het einde van dit seizoen zeker tot de mogelijkheden. Het was een prima zaterdag voor VoCASA Heren 1!

film: Teeja Meijer.