• Om 14.00u spelen Dames 4 en Dames 6 tegen respectievelijk Setash en Weekenders.

21-12-2019 14:00 VoCASA DS 6 Weekenders DS 1
21-12-2019 14:00 VoCASA DS 4 Setash DS 1
21-12-2019 17:00 VoCASA DS 1 Prima Donna Kaas Huizen DS 1

VoCASA D1 gaat als winterkampioen in de Topdivisie het nieuwe jaar in.

Medekandidaat voor het winterkampioenschap is VCN uit Capelle.
VCN speelt zaterdag echter geen competitie maar een kwartfinale voor de beker tegen eredivisionist Eurosped.

De succesvolle route van de afgelopen 2 maanden:

Op 2 november kwam Sliedrecht Sport D2 naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen het eerste damesteam van VoCASA. VoCASA D1 gunde gasten uit Sliedrecht elk set een voorsprong, maar het team uit Nijmegen ging daarna “erop-en-erover”. Zo werd het gewoon 3-0.

De reis naar Assen op 9 november was niet voor niks. De eerste twee sets tegen Sudosa gingen gelijk op (24-26 en 23-25), maar in de laatste set was VoCASA oppermachtig en won het met 9-25. Zo pakte VoCASA D1 met 3-0 de volle punten.

Zaterdag 16 november was er weer winst voor VoCASA Dames 1. Thuis in de VoCASA-hal bleken de Nijmeegse dames te sterk voor top-3 kandidaat Voltena uit Werkendam. Het paarse team raasde met een 3-0 overwinning op Voltena door naar positie 2 in Topdivisie.

Zaterdag 23 november speelde de dames van VoCASA in de 1/8-finale van de beker in Capelle tegen VCN. Het ging gelijk op in de eerste set, maar VCN pakte deze met 25-22. Daarna sloeg VoCASA genadeloos terug met winst in de tweede set (17-25). De derde set werd een thriller waarbij beide team elkaar niets kado deden. Uiteindelijk hield VCN de zenuwen het meest in bedwang en won met 30-28. De batterij bij de paarse dames was op na de slopende 3e set. VCN rondde het succes in eigen huis af met 25-12 in de 4e set. eindstand 3-1.

In het weekend van 30 november zorgden verrassende uitslagen in de Topdivisie Dames voor hernieuwde spanning op de ranglijst.
VCN verloor thuis van Utrecht, US ging onderuit tegen hekkensluiter Donitas, en VoCASA pakte tegen PDK in Huizen de vierde opeenvolgende 3-0 en werd de nieuwe koploper.

Op 9 december stond de topper bij de dames op het programma: VoCASA – vv Utrecht. VoCASA nam in de eerste set direct het initiatief en sloeg halverwege het beslissende gat. In het tweede bedrijf werd een stroeve start snel rechtgezet en maakte de thuisploeg boven de twintig punten het verschil. In de derde set strubbelde Utrecht een paar keer tegen, maar VoCASA kon zich door een sterk middengedeelte permitteren om in de slotfase vier matchpoints te verprutsen.
De 3-0 zege van zaterdag tegen concurrent Utrecht (25-19, 25-22, 25-21) was de zevende overwinning op rij voor de Nijmeegse volleybalsters. Het laatste setverlies in de competitie dateert van halverwege oktober.

Weer een hele reis naar Groningen op 14 december voor het duel tegen Donitas. Spelen in de hal van Donitas is sowieso een moeilijke wedstrijd, door hun mega enthousiaste publiek.
De eerste set won VoCASA met 25-14. Donitas speelde verrassende combinaties, maar het slimme spel van VoCASA was effectiever. De tweede set won VoCASA ook met een stand van 25-22. De laatste set won VoCASA met een stand van 25-14. Het wordt nooit saai.. weer een 3-0 overwinning voor VoCASA D1.