De resultaten van de VoCASA-teams waren wisselend. Sommige teams incasseerden een verlies, maar andere boekten fraai succes.

Op de zaterdag sloot Dames 1 af met een vlekkeloze 3-0 winst op VollinGo.
…. met goed gevoel gingen we de feestavond in..

VoCASA Dames 1:

Het eerste damesteam van VoCASA opende het nieuwe seizoen in de Topdivisie met een 3-0 overwinning op VollinGo uit Gouda (25-16, 25-23, 25-15).
“We hebben hier een positieve vibe aan over gehouden”, zei trainer/coach Jaapjan Feenstra in een reactie aan De Gelderlander.

“We waren passend en blokkerend heel goed.” Diagonaal Anneloes Fransen speelde vorig seizoen nog tweede divisie bij Avior in Deventer. Nu debuteerde ze in de topdivisie. “Anneloes stond echt haar mannetje en verraste de tegenstander uit Gouda met haar sterke diagonale aanvallen.”

Jongens B2 tegen Apollo

Vorige week oefende het vernieuwde JB2 en was het soms nog wennen aan het systeem en aan elkaar. Zaterdag 17 september mocht JB2 de competitie aftrappen in eigen huis tegen Apollo 8. Apollo kwam naar Nijmegen met een team dat ouder was en al langer samen speelt.
In de openingsset was nog even zoeken en afstemmen bij de jongens in het paars. Apollo begon sterker en wist de paarse jongens vaak pijn te doen. Dat ging in de 2e set zo verder.
Maar daarna ging het steeds beter lopen. Er werd veel verdedigd en gescoord. JB2 bleef keurig bij en pakte de derde set door een mooie serviceserie van Tijn.
Trainer coach Teun (geholpen door Koos, vader van Jonas) liet het team staan en dat pakte goed uit. Zo werd ook set 4 gepakt onder luide aanmoedigingen van JB1 die de hele wedstrijd als een soort 2e assistent fungeerde maar ook zorgde voor veel sfeer.
In de 5e set nam Apollo een voorsprong en die werd niet meer weggegeven. Het verschil was niet groot maar Apollo nam de zege mee terug naar Borne.
Coach Teun was ondanks de nederlaag toch erg tevreden: “ik ben trots op de jongens. Soms was het nog rommelig door het nieuwe systeem, maar erg goed teruggekomen tegen een sterke tegenstander.”