Jawel, lieve lezeressen en beste lezers van mijn column, je las het goed. Jullie veel gelezen en vaak verguisde Frits heeft ook belangstelling voor de landelijke politiek. Hoewel het ook in Nederland en omstreken vaak huilen met de pet is, de politieke coryfeeën stinkend hun best doen negatief of positief in het nieuws te komen, is sport en politiek erg belangrijk.
Zeker ook voor sporters. Van voetballer tot netjeballers, van fitness fanatici tot rolstoeldammers, van doping gebruikers tot badkuipzwemmers hebben we allemaal belang bij,of hebben wij de politiek nodig.
De laatste tijden meestal door een pijnlijke minderheid gekozen politici gaan straks weer beslissen of er bezuinigd gaat worden op de sportvoorzieningen (lees :contributieverhogingen)

Nadat Frits uit de krant vernam dat veel Kamerleden zich niet herkiesbaar zullen stellen, omdat ze te weinig capabel zijn, heb ik ook maar besloten me niet verkiesbaar te stellen. Hoewel ik vaak als onbetrouwbaar wordt weggezet (welke politicus is dat eigenlijk niet?) acht ik mij zeer geschikt voor een zetel in de meest bekeken woonkamer van Den Haag. Ik ben in principe omkoopbaar, kan goed waarheden verdraaien, om de hete brij heen draaien en feiten verdoezelen.
Frits is ijzersterk in het spreken van ’wollige taal’ en met ontzettend ruime omhaal van woorden zeggen wat ik NIET bedoel. Kortom: Bijzonder geschikt. Inderdaad , niet geremd door enige bescheidenheid durf ik te beweren: Uitermate geschikt als kamerlid.
Alleen al mijn sociale vaardigheden, zoals daar zijn;1. Uit de nek kletsen. 2. het geven van ongewenste intimiteiten zoals schouderklopjes en billentikjes. 3. Het in stand houden van het roddel circuit. 4. Bovenal mijn geweldige vermogen om mensen te motiveren en te stimuleren het onmogelijke toch te proberen. 5. Interessante informatie voortijdig laten lekken en 6. De durf om af te gaan als de bekende gieter.
Frits Rits vindt dat zijn voorbeeld navolging verdient bij de andere partijen.
Het zal echter niet gebeuren beste lezers dezes.

Na de verkiezingen zul je weer vele gekozenen horen roepen over winnen, winst en zeker in vergelijking met de voorspellingen van Maurice de Blaffer, die er vaak naast zit. Iets waar zijn vriendin ook al over klaagde.
Op voorhand zou ik al willen stellen dat er alleen maar verliezers zullen zijn. Zeker als er slechts 60% komt stemmen.
Frits Rits vernam, eveneens uit de krant, dat het tellen van de stemmen wel eens wat lang zou kunnen gaan duren.
Bij dit bericht heb ik mijn wenkbrauwen gefronst en mijn oren laten flapperen.
Ik begreep iets niet. Er gaan waarschijnlijk minder dan 60% mensen stemmen (Een pijnlijke graadmeter voor de beleving van de Politiek)
Dan ben je volgens mij sneller klaar met stemmen tellen, dacht ik zo.

Weet je , hoe langer ik er over sta te mijmeren, des te enthousiaster word ik.
Met een persoonlijke coach, die mij de kneepjes van het politieke vak leert, moet je toch een eind kunnen komen. Dat doet een huidige staatssecretaris (dhr.Bleekwater geloof ik ) ook.
Dan lijkt het mij verstandig, dat mijn coach me geen ondoordachte dingen laat zeggen, laat staan beloven, want dan heb je zo een heleboel onrust in Nijmegen en omgeving.
Dan moet de premier of partijlijder alles weer recht praten of ze gooien er een dure onderzoekscommissie tegenaan. Je moet als bestuurder ook goed weten, waar je dossiers over delicate zaken opbergt. Bij voorkeur in diepe laden. In Nijmegen vond een wethouder per ongeluk een lang verdwenen dossier terug. Kon dat vervolgens niet verklaren, men had zo z’n twijfels daarover, begon een aantal mensen verdacht te maken en bood daar weer zijn excuses voor aan.
Ja, zo gaat dat in de politiek. Bij mijn partij hoef je ook geen lid te worden. Dat heb ik van Gekke Geert van de Puh(stem)Vee (stem)Vee geleerd. Een verkiezingsprogramma schrijft Frits niet, want wie leest nou zo’n programma? Vele politici blijven maar hardnekkig geloven dat die programma’s gelezen worden. Neem nu maar van mij aan: De gemiddelde, niet al te slimme kiezer kiest alleen maar het koppie van de wel of niet populaire lijstmasturbant. Dan maakt jullie Frits veel kans.
Echt iets voor mij, dacht ik, Frits Rits hemzelf. Dus stem op mij (Lijst 86) mijn lievelingsgetal.
Ik reken sowieso op 40 stemmen van dames 1 en 2 en de vele niet lezers van deze site . Bij een beetje lage opkomst kun je heel ver komen. Een laag kiesdrempeltje is wel noodzakelijk om mij in de Kamer te krijgen. Mijn advies is dan ook: Blijf thuis, of kies Frits Rits

Ja lieve lezeressen en schaarse lezers , ook deze keer ging het nergens over, maar het was wel weer amusant. Tot slot deze: Mijn neef Jodocus Rits vroeg laatst aan zijn zoon:
“Wat wil jij worden als je groot bent?”
Zoon: “Ik ga waarschijnlijk in de politiek.”
Jodocus: “Laat me niet lachen; jij in de politiek!?”
Zoon: “Ja, ze zeggen altijd, dat je moet doen,
waar je goed in bent. Nou…
… ik kan heel goed LIEGEN!”
TOT BIJ DE STEMBUSSEN OP 12 SEPTEMBER Frits Rits