VoCASA Heren 1:
‘Steady’ zege houdt Vocasa op koers voor een plek in de kampioenspoule

Vocasa blijft in de race voor een plek in de kampioens poule. De Nijmeegse volleyballers boekten zaterdag een belangrijke zege op hekkensluiter Zwolle: 3-1.
,,We hebben gedaan wat we moesten doen”, concludeerde Vocasa-coach Joost Joosten. ,,We houden plaatsing voor de kampioenspoule in eigen hand. Zo moet het ook zijn, we willen die plek zelf afdwingen en niet afhankelijk zijn van andere teams.” Na vier nederlagen op rij, waarin Vocasa steeds met 3-0 of 3-1 verloor en dus geen punt pakte, was een overwinning ook hard nodig.

Vocasa staat op de zevende plaats in de eredivisie en houdt Zaanstad, SSS en Zwolle onder zich.
De onderste drie ploegen gaan de degradatiepoule in. De bovenste zes teams plaatsen zich voor de kampioenspoule. Talentteam (nu tweede) valt daarvoor af, waardoor de zevende plek voor Vocasa genoeg is. Talentteam doet als opleidingsploeg van de bond alleen in de reguliere competitie mee.
Joosten: ,,Het doel is ons zo snel mogelijk veilig te spelen, de beste manier is dan vanzelfsprekend de kampioenspoule halen.” De coach zag dat zijn team in de eerste set (21-25) tegen Zwolle wat last had van spanning. ,,Thuis tegen de hekkensluiter, iedereen weet dat we dit soort duels móéten winnen.

Zwolle was in die eerste set niet eens beter, maar wij misten effectiviteit. Gaandeweg kwamen we beter in het ritme. We hebben de wedstrijd vervolgens steadyuitgespeeld.”
Na het verlies van de eerste set won Vocasa achtereenvolgens met 25-19, 25-20, 25-18.
De Nijmeegse volleyballers, dit seizoen na twintig jaar terug op het hoogste niveau, pakten daarmee voor de tweede keer dit seizoen de volle buit van drie punten.

Vocasa speelt komende zaterdag uit bij Sliedrecht Sport.
Op 5 januari hervat de ploeg de competitie met de uitwedstrijd tegen Dynamo Apeldoorn, de club waar Joosten eerder als speler en coach actief was.

De Gelderlander, 17 december 2018

VoCASA Dames 1:
Op karakter grijpt Vocasa de winst én de koppositie

Vocasa is voorlopig koploper in de topdivisie. De Nijmeegse volleybalsters wonnen zaterdag met 3-0 van middenmoter Voltena (25-21, 25-22, 25-23).
De ploeg van coach Goran Aleksov passeerde Utrecht (23 om 22 punten), maar de achtervolger heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.
Het was voor Vocasa de vijfde overwinning op rij.
,,Van onze kant was het niet eens een geweldige wedstrijd, maar we hebben karakter getoond”, zei Aleksov. ,,Alle sets gingen tot de twintig punten gelijk op, waarna wij vervolgens de winst pakten.”