Piet Eggermont is onderscheiden met een koninklijk lintje.

Vanwege de uitzonderlijke verdiensten die Piet heeft geleverd binnen onder andere volleybalvereniging Switch, heeft hij op 25-4 een lintje gekregen uit naam van de burgemeester van Millingen aan de Rijn.
VoCASA feliciteert Piet van harte!

Aksios – Switch – VoCASA

Piet werd in 1986 voorzitter van Volleybalvereniging Aksios uit Millingen aan de Rijn in een periode dat er al enige tijd sprake was van een fusie met volleybalvereniging Set Up uit Leuth. Piet heeft mede de aanzet tot de fusie vormgegeven, en mede dankzij hem is dit uiteindelijk gelukt.

Met deze fusie werd Piet voorzitter van de gefuseerde clubs in de nieuwe naam: Switch ’87. Hij wist de verschillende culturen van de verenigingen te harmoniseren binnen het nieuwe bestuur.

Na 5 jaar nam Piet afscheid als voorzitter en was hij achter de schermen bepalend om de vereniging een stabiele basis te geven. Na enige tijd heeft Piet in april 1999 het voorzitterschap bij Switcht’87 weer opgepakt, waarbij hij ook als speler actief was. Daarnaast was hij de spil in de wedstrijdorganisatie van het 2-daagse buitentoernooi van deze volleybalclub, voor 30 jaar achtereenvolgend.

In 2016 trad Piet toe tot het bestuur van VoCASA. Voor ons van onschatbare waarde in zijn rol als secretaris en vooral als actief bewaker van de visie van de club, door zich sterk te blijven maken voor alle doelgroepen binnen de volleybal: jeugd, breedte en sport. Wij kennen Piet als een doortastend, scherp, analytisch, eerlijk, koersvast en beschouwende ervaren bestuurder.

Dank Piet voor wat je tot op heden allemaal voor onze club VoCASA hebt gedaan. De benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau is dan ook welverdiend!

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om Piet Eggermont te benoemen tot Lid  in de Orde van Oranje-Nassau.

Lintjesregen 2022

Ieder jaar ontvangen ongeveer 4500 burgers een lintje, oftewel een Koninklijke onderscheiding. Zij hebben zich bijzonder of uitzonderlijk verdienstelijk gemaakt voor de Nederlandse samenleving. Het “lintje” is eigenlijk een medaille die aan een lint wordt gedragen.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen onderscheidingen voor burgers en geüniformeerden. Zo is er de Militaire Willems-Orde voor militairen, de Orde van Oranje-Nassau voor burgers en voor mensen die heel bijzondere prestaties hebben geleverd is er de Orde van de Nederlandse Leeuw.