De eerste uitwedstrijd van VoCASA Heren 1 in het nieuwe seizoen 2015-2016 zit erop.
Tegen Dio uit Bedum werd met 3-1 verloren.

20150919 Bedum -VoCASA H1Na een lange reis naar het Hoge Noorden gingen de paarse mannen voortvarend van start. Ze pakten de eerste set (20-25). In de tweede set kwam Dio terg met dezelfde cijfers (25-20).
In de 3e set streden beide teams geweldig. Uiteindelijk viel deze set met 28-26 in het voordeel van Bedum.

Dat was slikken voor onze mannen, maar een adempauze werd ons niet gegund. De noordelingen gaven het niet meer uit handen en pakten ook de vierde set (25-19).

Zoals Torsten bij voorbeschouwing schreef “VoCASA zal van goede huize moeten komen wil het punten meenemen naar huis.” Dat bleek tegen een team wat behoorlijk wat ervaring in het veld heeft staan met een aantal jongens met een verleden bij Lycurgus.

Verslag door Torsten Slot:

In de eerste wedstrijd van het seizoen is het VoCASA Heren 1 niet gelukt punten te pakken. In het Hoge Noorden werd met 3-1 verloren van debutant in de topdivisie: Dio. In een bij vlagen kolkende sporthal ging het spel lang op en neer en trok de thuisploeg uiteindelijk verdiend aan het langste eind.

Na de lange heenreis (dat hebben we dan maar vast gehad) had de equipe van Marnix Elbers genoeg tijd om te acclimatiseren. In de wat lage sporthal werd al bij het inserveren en passen duidelijk dat de Groningers veel power in huis hebben en dat vooral ook heel graag laten zien. Nu wint Vocasa zelden bij het inslaan (ook niet in de wedstrijdshirts) dus daar kon men nog wel om lachen.

De eerste set speelden de Nijmegenaren met veel servicedruk en gevarieerd aanvalsspel. Dio leek wat gespannen en verkrampt te spelen voor massaal opgekomen thuispubliek. Vocasa profiteerde dankbaar en pakte verdiend de eerste set met een uitblinkende Nico van Aalten. Daarna ontspon zich een mooi gevecht tussen twee gelijkwaardige teams, waarbij de power aan de buitenkant van Dio uiteindelijk de doorslag gaf. Vocasa kreeg maar geen vat op de verdienstelijk spelende nr. 4, maar kwam een paar keer terug via een serviceserie van wederom Van Aalten en Torsten Slot. Toch was de eigen foutenlast uiteindelijk te hoog waardoor Dio de set pakte.

In de derde set kreeg Dio vat op het spel van Vocasa, waardoor het team uit Nijmegen wat ging forceren. Dit resulteerde in te veel servicefouten, terwijl de druk aan de andere kant juist werd opgevoerd. Boven de 20 kwam Vocasa nog knap terug tot 23-23 om vervolgens zelf vier keer op rij fout te serveren. Via vier prima sideouts bleven de mannen paars nog bij, maar bij 28-26 was het verzet gebroken.

In de(wat later bleek) laatste set verviel Vocasa in een oude fout. Men ging zich teveel ergeren aan de scheidsrechter. Tsja, de scheidsrechter……. Gelukkig floot hij naar beide kanten toe merkwaardig. Toch lieten de mannen in het paars zich er het meest afleiden. Dio stoomde door, gesteund door het thuispubliek. Ook nu de NAM gestopt is met boren was er toch sprake van een kleine aardbeving toen de overwinning gevierd werd als een kampioenschap. Dio is een welkome nieuweling in de gezelligste competitie van Nederland, waar nog veel teams hun tanden op gaan stukbijten. Het lukte Vocasa niet om al in de eerste wedstrijd voor een stuntje te zorgen, maar er zijn voldoende aanknopingspunten voor het vervolg over twee weken in de eerste thuiswedstrijd tegen Compaen.

Foto’s: Wolter Meijer  (53 fotos op Google+)