De wedstrijd tussen Dames 1 van VoCASA en Dames 2 van Dynamo Apeldoorn duur maar liefst 2 uur en een kwartier.

Het was een lange wedstrijd maar geen 5-setter. Na 2 gewonnen sets door VoCASA (25-19, 25-22) knokte Dynamo Apeldoorn zit in de 3e set terug in de wedstrijd. Ver boven de 25 punten wilde geen van beide teams capituleren. Uiteindelijk pakte Dynamo de set met 36-38 !
In de vierde set nam VoCASA weer het voortouw en pakte met 25-18 de overwinning.

Verslag van het team :

Een marathon set, natte kleding én 3-1 winst in Nijmegen!

Ja, u leest het goed. Na de wereldreis en winst in Groningen vorige week, mochten we deze week weer in eigen hal spelen. Wat is thuisspelen toch heerlijk dichtbij! Wat ook dichtbij was, was het succes van de wastas.. De kleding was super lief door een van de moeders gewassen, maar iets te nat te tas ingegaan 😂.. We maakten in ieder geval een ‘frisse en coole’ start!

Of deze vochtige kleding ons team, dat nogal van vastigheid houdt, zou gaan beïnvloeden, zou tijdens de wedstrijd duidelijk worden.. 🥁👀

Door een blessure bij Yv, hadden we deze wedstrijd iemand anders in het liberoshirt, Maud was weer present en wat deed ze het goed! Met haar stabiele passjes en verdediging heeft ze heel wat punten voor ons gered. Maud, bedankt!

In de eerste en tweede set speelden we redelijk stabiel, waarbij vooral de servicedruk na een aantal weken rommelen weer terug leek te zijn. Super fijn, want mede daardoor wonnen we beide sets (set 1: 25-19, set 2:25-22). Lekker begin! 🥳

In de derde set hebben we een marathon gespeeld, er leek geen einde aan te komen.. Het leek bijna alsof niemand deze set echt wilde beëindigen. Met een bloeddruk op standje veel te hoog, met te veel matchpoints en een alom voelbare hoge spanning, werd de set uiteindelijk gewonnen door Dynamo, met een setstand van 36-38.. 😱.

De MVPietsjes (blijven we lekker in het Sinterklaasthema) zijn Ruth en Maud. Ruth speelde een hele goede wedstrijd, scoorde mooie omloopjes en was scherp aan het net! Maud was om eerdergenoemde reden zeer waardevol als inval-libero!

In de vierde set werd ons een pauze opgelegd van zo’n 10 minuten, na een prima start. Dit kwam door een technische storing waar de arbitrage niet helemaal uit kwam. We kennen dit soort concentratie-slopende situaties en zoals bij elke gekke gebeurtenis, is het dan volle bak schouders eronder zetten en hopen dat het weer collectief lukt om op de goede manier door te gaan. Dat lukte gelukkig en de vierde set wisten we te winnen met 25-18…: 3-1 winst dus in eigen hal!!🙏🏻🥳💜

Volgende week zaterdag (2 december) mogen we wéér afreizen naar Groningen (huh, alweer?! Jazeker..). Deze keer spelen we om 17:00 tegen Oranje Nassau Dames 1 in de derde ronde van de Nationale Beker! Mocht je niks te doen hebben, kom vooral lekker kijken en de wereldreis met ons ervaren! 💜 #HUPPAARS

VoCASA D1 – Dynamo Apeldoorn D2 : 3-1

25-19, 25-22, 36-38, 25-18

De volle punten bleven dus in Nijmegen. Daarmee stijgt VoCASA D1 een plaats in de Topdivisie.
Met 19 punten uit 8 wedstrijden staat het team op de 2e plaats.