VoCASA Dames 1 ondernam zaterdag 18 november een lange reis naar Groningen voor het duel met Donitas.

Na een pittige wedstrijd kon een 3-1 overwinning bijgeschreven worden.

Daardoor klimt VoCASA naar de 3e plaats in de Topdivisie.

Verslag van het team op Instagram @vocasa_dames1

Afgelopen zaterdag mochten wij de wereldreis maken naar het hoge Groningen. Na de nodige plas- en drinkpauze onderweg kwamen wij aan bij de hal. Daar konden we nog snel even wat eten en drinken en daarna mochten wij ons klaarmaken voor de wedstrijd tegen Guts & Gusto Donitas DS1. Na iets uitloop van de wedstrijd voor ons konden wij om 20 uur starten met de wedstrijd. Er was veel publiek vanuit Donitas, dus het beloofde een wedstrijd met veel sfeer te worden.💥

In de eerste set ging het de hele set erg gelijk op. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Op 24-22 had Donitas de kans om de eerste set te pakken, maar wij bleven vechten voor elke bal en we hadden de hoop nog niet opgegeven. We wisten terug te komen en de set ook nog te winnen met 26-28. 💪

De tweede set begonnen wij met een voorsprong van 2-6, helaas konde wij dit niet vasthouden en kwam Donitas terug tot 6-6. Helaas kwam Donitas later in de set op een voorsprong van 18-13 en konden wij dit niet meer omdraaien. Dit resulteerde in een verlies met 25-18.

Koppen weer omhoog en weer volle bak in de derde set. Deze ging net als de eerste set heel lang gelijk op. Op het einde wisten we gelukkig nog een sprintje te trekken en wonnen we de set met 22-25.

De vierde set ging eigenlijk vanaf het begin erg goed. Er werd hard gewerk in de verdediging en we wisten ook de balltjes mooi af te maken. Dit resulteerde in een heerlijke 16-25 winst. 💜

We hadden dus niet voor niets de lange weg naar Groningen afgelegd en om de overwinning te vieren gingen we nog de stad in. 🥳🍻 Wat er daar allemaal nog is gebeurd, zullen we maar uit het wedstrijdverslag laten. 😉

VoCASA D1 na 3-1 winst op Donitas, 18 november 2023 (foto Erwin Pranger)