VoCASA Heren 1 | VoCASA volleybal Nijmegen 2015-2016

De volleyballers van VoCASA Heren 1 hebben hun negatieve reeks in uitwedstrijden weer uitgebreid. In en tegen Dordrecht werd met 3-1 verloren. Wederom kansen genoeg op (set)winst en toch met lege handen naar huis. Aangezien de andere teams in het rechter rijtje wél punten wisten te pakken schuift de ranglijst weer wat verder in elkaar.

VoCASA begon sterk aan de eerste set. De side out liep prima, maar het was vooral de servicedruk op de Dordtse passerloper De Vries die het verschil maakte. Solide werd deze set dan ook binnen gehaald. Wat er vervolgens gebeurde is echter al te vaak gebeurd dit seizoen. Zonder dat de tegenstander noemenswaardig beter gaat spelen gaat het eigen niveau van de mannen in het paars drastisch naar beneden. Vooral het hoge aantal ‘unforced errors’ is beschamend. Dan win je dus geen wedstrijden.

Beide teams beschikken over een sterke middenaanval, maar het was zaterdag de thuisploeg die dit duel aan het net duidelijk won. Veel makkelijker werden de ballen op de grond geslagen, mede door zwak verdedigen door VoCASA. In de derde set leek er nog even sprake van een opleving, maar vanaf de 12-8 voorsprong ging het weer mis. De speaker van dienst kon de koddige fouten aan Nijmeegse kant wel waarderen. Was het plafond te laag? Of het net te hoog? Coach Marnix Elbers kon er minder smakelijk om lachen. In de vierde set was het de thuisploeg die de wedstrijd zakelijk leek uit te spelen. Nog eenmaal rechtte VoCASA Heren 1 echter de rug en kwam op 24-24. Veelzeggend waren het vervolgens twee eigen fouten die een einde maakten aan de wedstrijd.

Dat je alle uitwedstrijden in vier sets verliest terwijl je elke keer kansen genoeg hebt maar zelf verprutst. Dat is geen toeval meer. Genoeg huiswerk dus voor Elbers en zijn mannen om te zorgen dat ze zich niet telkens in de problemen brengen en juist het aanwezige potentieel gaan benutten. Dat bewijzen de prima overwinningen in thuiswedstrijden. Anders kon het nog wel eens een lang seizoen worden!

Gelukkig volgt er komende week weer een thuiswedstrijd. Tegenstander zal Cito zijn en dat is een team dat lekker draait. Een kans om vrijuit te spelen tegen de nummer drie en het zelfvertrouwen een beetje op te vijzelen voor het kerstreces.