VoCASA Heren 3 | VoCASA volleybal Nijmegen 2015-2016

WAGENINGEN-HOOG – “Vijf sets achter de feiten aanlopen en ineens heb je gewonnen.” De volleyballers van VoCASA Heren 3 hebben er weer een uitzege bij. Net als vorig jaar werd er van Scylla met 2-3 gewonnen. Deze zege was zelfs nóg onterechter dan vorig jaar. Ruim dertig procent van het publiek verliet voortijdig de tribunes, omdat wat ze zagen het netvlies niet kon verdragen.

Verslag: Rob Buis.

Gewapend met tien spelers en vier auto’s leek het wel een thuiswedstrijd. Interim coach Buis had dan ook veel tijd nodig om het wedstrijdformulier in te vullen. Twee libero’s weer vandaag en een dubbele diagonaalpositie moest voor stabiliteit zorgen. Maar niets was minder waar. De allerslechtste eerste set van het seizoen voor VoCASA Heren 3. De ploeg had duidelijk moeite te wennen aan de Gala Gummibal en het opportunistische spel van Scylla. ‘Vijf foutservices en zes netfouten verklaren het verschil dat aan het einde op het scorebord staat’, analyseerde Jasper de Greef in het korte momentje voorafgaand aan de tweede set. Om over de aanval maar te zwijgen. Veel oplosballen verdwenen in het Wageningse blok als ze al over het net kwamen. Een voldoende kon de eerste set niet worden uitgedeeld.

De tweede set was dan wel wat beter. De passing was zelfs goed, en met meer servicedruk kwamen de kansen ook daar. Met de wissel halverwege (Marcel voor Timo) kwam er zelfs iets in het spel wat op schwung leek, en werd de enige redelijke set van de dag winnend afgesloten.
De derde set was het weer huilen met de pet op. Het venijn zat hem in de staart: De eerste drie setpoint waren niet aan Scylla besteed, maar op 24-23 sloeg Jasper de bal uit en leek de set over. Maar de lijnrechter besliste anders en verzon een touchébal. Scylla was van slag, zodat op 24-25 er zelfs een setpoint voor VoCASA was. Maar Marcel blokkeerde de bal net viereneenhalve centimeter te ver uit. Wat daarna gebeurde, vraag maar aan Koen: 2-1 voor Scylla.
De vierde set leek de laatste te worden. Een marge van 2 punten voor de Wageningse ploeg leek eenvoudig naar het einde te worden gebracht, maar boven de 18 ging het mis, zoals wel vaker bij onze tegenstanders. Vrijwel alles ging mis en ineens was de wedstrijd nog niet klaar en moest er nóg een set worden gespeeld.

De vijfde set was bagger en slecht. Een 6-2 voorsprong van Scylla werd uitgebouwd tot 13-8. Buis vluchtte in zijn laatste time-out waarna Scylla fout serveerde. Wat er toen gebeurde vraag maar aan Arjen. Terwijl Timo op de bank aan het mopperen was: ‘Nu moeten we zometeen gefeliciteerd tegen Scylla gaan zeggen, bah!’ was het de oud-routinier die met een onemanshow persoonlijk verantwoordelijk was dat Timo de felicitaties in ontvangst mocht nemen. Het meegereisde VoCASA-publiek kreeg dat helaas niet meer mee, die waren halverwege de derde set al huilend naar huis gegaan.