Bij de VoCASA heren vallen de prestaties van Heren 5 op. De mix van jeugd met enkele ‘oudjes met ervaring’ laat zich zien.

Heren 5 is volledig vernieuwd. Komend seizoen zal een groot deel van de JB1 uitkomen voor zowel H5 als voor JB1.
Eveneens zal Jelle Denkers zijn kunsten in dit team vertonen, naast dat hij dit ook zal doen bij H2. Omdat dit voor de jonge jongens vooral een seizoen moet worden om te leren en te wennen aan seniorenvolleybal zijn er ook een aantal ervaren krachten toegevoegd aan de groep.

Na overwinningen op Xanthos (4-0), DVV (3-2) , VoCASA H4 (4-0) en Boemerang Komeet (4-0) en staat het team nu  aan kop in de 1e klasse.

tegen Xanthos:

Teun Thyssen, club dj Michiel Princen en good old Frank Denkers zijn deze ervaren krachten. En zo keerde Frank dus
afgelopen donderdag terug in het paarse shirt.

De aftrap van het seizoen begon thuis tegen Xanthos. Met Mees Blom als coach begon de groep aan de wedstrijd.

Het verslag van de wedstrijd kan kort. De verschillen waren te groot. Maar dan wel in het paarse voordeel.
Het midden werd veelvuldig aangespeeld en de buitenkanten wisten er goed doorheen te komen.
Doordat er geregeld een flinke voorsprong op het scorebord stond, kon Mees ook iedereen speeltijd gunnen.
Het werd daardoor soms wat onrustiger en Xanthos verkleinde de achterstand, maar nimmer kwam setwinst in gevaar.

De eerste volle winst is een feit en komende donderdag wacht DVV alweer.

Oh, en een ervaren middenman zou de groep compleet maken. Dus er is nog 1 plekje in de groep.

tegen DVV:

We begonnen de wedstrijd tegen DVV het team dat vorig jaar 2e werd in de 1e klasse. Dus waren er hoge verwachtingen, maar we gingen de wedstrijd in met het idee dat we gewoon ons eigen spel gingen spelen en veel plezier maken.

We begonnen set 1 super goed met een paar goede service series. DVV kwam terug tot gelijke hoogte. En bleef het lange tijd spannend. Uiteindelijk pakte wij de laatste paar punten en wonnen wij set 1 met 22-25

Set 2 begon zoals in set 1 met weer een paar goede service series. En ook in deze set kwam DVV goed terug. Maar pakten wij goed door en wonnen we set 2 met 18-25

Set 3 een altijd moeilijke set begon goed we stonden weer een paar punten voor maar deze keer leverden we punten in en kwam DVV niet op gelijke hoogte maar op voorsprong. Wij kwamen er niet meer aan te pas in deze set en verloren we met 25-21

Set 4 was een moeilijke set voor ons. Het was zelfs de set waar onze Frank Denkers zijn officiele rentree heeft gemaakt in het paars. Dat heeft geholpen alleen denderde het ervaren DVV door. We hebben die set verloren met 25-20

Set 5 de allesbeslissende set hier moest het gebeuren en moesten wij ons goed zien te herpakken. En dat lukte door weer hoge service druk te leveren en weinig fout te serveren. We hebben de set met 9-15 gewonnen! En door deze set te winnen hebben we de wedstrijd met 2-3 gewonnen!

tegen  VoCASA H4:

In set 1 gingen we deze keer de clash aan tegen @vocasa_h4 . We gingen de wedstrijd in met goed gevoel omdat we de mannen van H4 al hadden verslagen in een oefen duel! De eerste set ging ons ook vrij gemakkelijk af we stonden met z’n alle goed te spelen en wonnen de set met 25-13.

De 2e set ging ons wat moeilijker af we kwamen niet zo lekker in ons spel. En de service druk van H4 nam toe. Maar uiteindelijk wonnen we de set wel met 25-22.

De 3e set ging ons weer heel gemakkelijk af we speelden goed en na een paar wissels van @meesblom_ bleef het goed gaan en pakte we de 3e set met 25-7!

De 4e set was een hele spannende set het ging de hele tijd gelijk op en was spannend. We sleepte uiteindelijk wel de winst binnen en wonnen we de set met 25-23

tegen Boem Komeet

Deze donderdag speelden de mannen van vocasa h5 een wedstrijd tegen Boemerang komeet. Een team wat vorig seizoen eindigde in het midden van de poule. Maar zulke teams moet je nooit onderschatten, want deze spelen altijd erg goed aan t begin van een seizoen.

Set 1.
De mannen van vocasa begonnen sterk aan de wedstrijd, gelijk een aantal punten voorsprong. Maar dan eenmaal aangekomen boven de 20 punten beginnen de mannen te makkelijk te denken en komt Boemerang Komeet terug tot 24-23. Maar met een snelle time-out aangevraagd door de coach weten de jongens het om te draaien tot 25-27.

Set 2.
Weer beginnen de jongens sterk en hebben weer een voorsprong te pakken. Boven de 20 punten weten de jongens weer hun voorsprong niet vol te houden en Boemerang Komeet weet weer op gelijke stand te komen. Uiteindelijk zetten de jongens even aan en laten dan ook geweldig volleybal zien. Dan winnen ze de set ook met 23-25.

Set 3.
De wel bekende 3e set waar het vaak mis gaat. De jongens raken de controle kwijt over de wedstrijd met 5 eigen fouten op een stand van 6-3. Dus maar weer tijd voor een time-out aangevraagd door onze coach. De jongens luisteren aandachtig naar Frank Denkers die hun verteld dat het zo echt niet kan. De jongens weten wat hun te doen staan en gaan hiermee aan de slag. Met een aparte fout van de scheids laat onze aanvoerder/coach weer eens van zich horen. Gelukkig heeft hij hier veel verstand van, omdat Frank in zijn vroegere jaren altijd onder aan de bok stond bij de scheids te zeiken, omdat Frank het altijd goed had natuurlijk. Na al dat gezeik laten de jongens weer eens geweldig volleybal zien en pakken dan ook de set met een stand van 24-26.

Set 4.
De jongens zijn klaar met al die spannende sets en hebben zin om naar de kantine te gaan. Dus met een zeer belangrijke service van onze spelverdeler en de goed afgemaakte ballen werd de 4e set ook snel binnengehaald bij een stand van 17-25

Toch zijn deze jonge jongens met een paar ouwe lullen weer eens te sterk voor de competitie. Deze 5 punten werden dan ook weer mooi meegenomen naar Nijmegen.