Volleybalvereniging VoCASA

Volleybalvereniging VoCASA

Wie zijn wij ?

“VoCASA – volleybal voor iedereen”

VoCASA is een volleybalvereniging in Nijmegen met meer dan 400 leden. Onze vereniging biedt volleybal aan voor iedereen. Van het spelen op het hoogste divisieniveau tot het spelen als recreant. Van jeugdtoernooien (vanaf 7 jaar) tot trainen als 50+ of veteraan.

VoCASA is opgericht in 1988, na een fusie tussen Amigos, Avanti en Smash ’68. In het seizoen ’88-89 nam de fusieclub onder de nieuwe naam deel aan de competitie.
Vo staat voor Volleybal, C staat voor Combinatie en de A S A staan voor Amigos, Smash en Avanti. Oftewel VoCASA.

VoCASA biedt volleybal op drie niveaus: de jeugd, de breedtesport en in de nationale competitie. Met deskundige en enthousiaste begeleiding willen we de jeugdopleiding uitbouwen, waardoor de jeugd van VoCASA naar de topteams kan groeien.

Op dit moment (2020) heeft VoCASA 7 jeugdteams (ABC), 10 Mini-teams, 5 herenteams, 12 damesteams en 4 recreantenteams.
Deze teams trainen vooral op maandag en dinsdag, maar ook op andere dagen.
De competitiewedstrijden thuis zijn op donderdagavond en op zaterdag.
Thuishaven is de eigen hal aan de Symfoniestraat in Nijmegen.

VoCASA betrekt alle leden zoveel mogelijk bij de vereniging. Zo bestaat het bestuur uit vrijwilligers, die zijn gekozen door de leden, zodat er een breed draagvlak is. Daarnaast zijn er een aantal commissies, die de kleinere taken voor het bestuur uit handen nemen. Vele handen maken licht werk zeggen ze ook wel.

Deze commissies verzorgen ook allerlei (terugkerende) activiteiten. Zo is er elk jaar een jeugdkamp en een zeilweekend, zijn er verschillende themafeesten en worden er clinics en toernooien georganiseerd.

In sport- en studentenstad Nijmegen werken we hard aan een traject naar topsport. Met we bedoelen we: de volleybalverenigingen VoCASA, Pegasus en andere regionale clubs als Trivos. Samen met de fysiotherapeuten van Jager van der Kamp, de sportartsen van CWZ Sportgeneeskunde en de (sport)opleidingen aan de Radboud Universiteit en Hogeschool Arnhem Nijmegen zetten we ons in voor herkenning en – ontwikkeling van sporttalent: sportief, fysiek, mentaal en ook maatschappelijk.

De vereniging is er zeker ook voor degene die wat minder intensief wil sporten. De wedstrijden van onze teams in de hoogste nationale competitie worden goed bezocht. Voor ontspanning na trainingen en wedstrijden of voor de droge kelen van het publiek bij wedstrijden is er de VoCASA-bar; de plek waar iedereen elkaar ontmoet.Met een hapje en een drankje lekker uitpuffen, of juist gezellig bijkletsen. Voor ieder wat wils bij VoCASA!

Voorop staat dat jij je thuis voelt bij VoCASA.

VoCASA Volleybal Nijmegen,

thuisbasis: VoCASA-hal Neerbosch-oost
Symfoniestraat 200, Nijmegen

Interesse? kom eens kijken en een praatje maken bij wedstrijden of op trainingsavonden.
Info over lidmaatschap:  kijk elders op de site onder “lid worden“.

Overzicht: alle thuiswedstrijden in de VoCASA-hal

lange termijn visie van VoCASA lees je in artikel “nieuwe werkgroep topsport” januari 2016

VocASA H1-US, 15mrt2015

d3-beker-trivos-9maart

Wil je de informatie over VoCASA nog eens rustig lezen of delen met anderen?
We hebben vanaf eind januari 2020 een Flyer als PDF beschikbaar.
Klik op plaatje voor open als pdf